Gouden weken

Trainings informatie

De Gouden Weken!

Een goed begin is het halve werk! Deze uitdrukking is in het bijzonder van toepassing op de positieve groepsvorming en verwoordt in één keer het doel van de Gouden Weken. De eerste weken van het nieuwe schooljaar noemen wij de Gouden Weken. Kinderen ontwikkelen zich razendsnel, ook op sociaal niveau. Elke groep heeft de eerste weken na een zomervakantie weer tijd nodig om zich te vormen. Een goede begeleiding hierbij is erg belangrijk. Juist deze periode is bij uitstek geschikt om een fundament neer te zetten voor een goede groepsvorming, zodat normen door de klas en de leerkracht samen worden bepaald.

Als school is het verstandig om het document GOUDEN WEKEN constructief in te zetten waarbij een opbouw, vaste ingrediënten en uniform voorspelbaar leerkracht gedrag van groot belang is:

Vaste ingredienten:

  1. ZELF geformuleerde positieve groepsregels
  2. Energizers
  3. Coöperatieve werkvormen
  4. Rolmodel leerkracht 67%
  5. Omgekeerde oudergesprekken

 

Tijdens  de workshop zal eenieder geïnspireerd worden om actief aan de slag te gaan en zal er een concreet plan liggen voor de borgoing van de gouden weken . Met mogelijke groei naar de ZILVEREN en BRONZEN weken zodat de veiligheid en het groepsplezier in de groep gewaarborgd kan blijven.

Stuur vrijblijvend een mail voor meer info.

Kosten op aanvraag:
Contact opnemen

E. contact@sovainjesas.nl
IN JE SAS
Plutostraat 1
7622 VR Borne