Trainer IN JE SAS met ZUS & SAS

In groep 3 en 4 ontstaan de eerste echte vriendschappen en wordt er al veel van leerlingen op sociaal gebied gevraagd. Maar kan elke leerling in jouw klas al op een fijne manier vriendjes maken en voor zich zelf opkomen? En weet hij of zij wat een goede luisterhouding is of wat te doen als hij of zij zich boos of verdrietig voel?. Wil jij constructief in zetten op een sterk pedagogisch klimaat waarbij elke leerling aan bod komt? Dan is deze cursus iets voor jou.

Bij de ontwikkeling van het pakket is uitgegaan van GOED GEDRAG KAN JE LEREN. Leerlingen van groep 3 en 4 maken razendsnel een ontwikkeling door, waarbij zij erbij willen horen en zich competent willen voelen in hetgeen zij leren. Samenspel, bewegend leren en de inzet op de executieve functies heeft aandacht nodig in groep 3 en 4. Elke leerling doet z’n best en wil voortgang boeken zowel didactisch als sociaal emotioneel.
Natuurlijk lukt jou dat al. Echter hoe bewust bekwaam ben je als coachende leerkracht? En hoe doe je dat met de “volle groep”? Want je wilt de aandacht voor het individuele kind niet verliezen.

Wordt trainer IN JE SAS met ZUS & SAS. IN JE SAS met ZUS en SAS is een pakket dat bestaat uit 15 thema’s waar je 2 tot 3 weken aan kunt werken. Het pakket is ontwikkeld door Esther Even, Kinder en Jeugdtherapeut en sluit aan bij IN JE SAS met de KLEUTERKLAS en IN JE SAS met de KLAS maar kan ook separaat worden ingezet. Of naast de op school gehanteerde methode sociaal emotionele ontwikkeling.

Middels 15 thema’s wordt een nieuwe vaardigheid aangeboden of uitvergroot vanuit een kort toneelspel. De thema’s kunnen op volgorde of los van elkaar aangeboden worden, passend bij jouw groep en jouw wensen. Dus wat is er nodig voor jouw groep?

Vanuit een vaste opzet kan een thema worden aangeboden vanuit het principe “Goed gedrag kan je leren”. Je leert de leerlingen de rollen als helpende held voor zichzelf of een ander. Vanuit de poster met de krachten zet je als leerkracht tevens in op de executieve functies.

Opzet van een thema:

  1. Intro thema en doelen
  2. Toneel niet vaardig gedrag
  3. Toneel Vaardig gedrag
  4. Ervarend Leren/ Energizer
  5. Verwerking
  6. Compliment(v)eren


Ben je benieuwd hoe je jezelf kan professionaliseren tot de coachende leerkracht? En wil je meer weten wat de inhoud is en hoe de training van IN JE SAS met ZUS & SAS is opgebouwd?

Bij de thema’s zijn er vele ondersteunende materialen beschikbaar en verzameld in de materialenbox IN JE SAS met ZUS &SAS.
Deze materialenbox is apart te bestellen en de materialen ook.
Zo bevat de box o.a. de handpoppen leeuw schildpad en de pauw (metaforen voor de 3 overlevingsstrategieën) een adem-bal, een zorgenmonstertje, pauwensteentjes, 2 pauwenveren op standaardje en 30 werkboekjes.

      

 

Trainingsinformatie

IN JE SAS met de KLAS, een antwoord op de uitdaging die Inclusiever Onderwijs met zich meebrengt.

Leerkrachten / begeleiders van groep 3 en 4

Vrijdag 25 oktober 2024
Vrijdag 23 mei 2025
9.00-17.00 uur

Plutostraat 1
7622 VR BORNE
1 dag

Esther

€ 350,- ex. BTW
Lunch
Inlogcode voor digitale handleiding
BOX met materialen € 350,- ex. BTW
Handleiding in een mooie stevige map op papier € 95,- ex. BTW