IN JE SAS naar de Brugklas

De keuze voor de middelbare school wordt in de loop van groep 8 gemaakt. Leuk, een nieuwe fase, maar deze nieuwe fase kan voor kinderen ook spannend zijn.

Daarom verzorgen wij in onze praktijk de training Zo IN JE SAS met de BRUGKLAS. De IN JE SAS met de BRUGKLAS-training vindt jaarlijks in het voorjaar plaats, rond april / mei.

De training is bedoeld voor leerlingen van groep 8, die zich goed willen voorbereiden op de overstap naar de brugklas.
En deze stap positief en met meer zelfvertrouwen in willen gaan. De training is gericht op ego-versterking en het vergroten van zelfbewustzijn. Tijdens de 5 trainingen is er veel interactie en vanuit spel en psycho-fysieke oefeningen leert elke deelnemer zichzelf beter kennen in contact met de “nieuwe” andere leeftijdsgenoten. Deze training geven wij al jaren in onze praktijk en wordt als zinvol, leuk, interactief en leerzaam ervaren. Vanuit verschillende steden of dorpen komen leerlingen van groep 8 om deze training te volgen.

Na deelname is er dan ook altijd een (vrijblijvende) reünie voor de brugklassers die hebben deelgenomen aan de training.
Ouders worden tijdens de periode van de 5 trainingen betrokken in de groei van hun aanstaande brugklasser. En zo kan uw zoon/dochter na deze training met zelfvertrouwen de middelbare schooltijd tegemoet gaan.

Onderwerpen zijn o.a.:

  • Met zelfvertrouwen de toekomst in
  • Hoe ga ik om met mijn spanningen / onzekerheden?
  • De eerste indruk: Wat is dat en wat kan er zelf aan doen?
  • Keuzes maken: Mezelf blijven in nieuwe situatie
  • Mijn eigen krachten: denkkracht- lijfkracht-kijkkracht-lachkracht luisterkracht-ademkracht -veerkracht-voelkracht-remkracht-daadkracht
  • Vrienden maken
  • Groepsdruk en meeloopgedrag : Opkomen voor mezelf

Het zelfgekozen SAS-doel (gedragsdoel) van uw kind loopt als een rode draad door de 5 trainingen. Dit doel bespreken we in het intakegesprek en wordt op een plankje geschreven. In training 5 zal uw zoon/dochter dit plankje met zelfvertrouwen en een boost voor de toekomst zelf doormidden slaan.

Tip: Heeft uw zoon of dochter voor het einde van het schooljaar op dit moment al enige ondersteuning nodig als het gaat om de opbouw van zelfvertrouwen of het uitbouwen van de IK-sterkte? Dan kunnen enkele individuele sessies helpend zijn. Vanuit een intakegesprek met uw zoon/dochter kunnen we samen ontdekken wat er nu nodig is of er op dit moment speelt om op te pakken.
U kunt uw zoon of dochter dan aanmelden voor individuele Kinder- Jeugdtherapie/coaching. In april/mei kan de IN JE SAS naar de BRUGKLAS training dan aansluitend een mooie vervolgstap zijn.

Trainingsinformatie

Leerlingen van groep 8

Voorjaar: rond april / mei

5 trainingen

Esther

€ 229,-
Materialen, werkboekje, plankje en krachtsteen

In uw polis kunt u onder het kopje complementaire of alternatieve zorg mogelijk al iets vinden betreft uw vergoeding.

Tip: Neem contact op met uw zorgverzekeraar en geef de AGB codes van IN JE SAS en van Kinder- en Jeugdtherapeut Esther Even door.

Klik hier voor een overzicht van de kosten en vergoedingen