Trainer IN JE SAS naar de BRUGKLAS

Na de meivakantie is voor elke leerling van groep 8 de juiste keuze voor een vervolgschool, de middelbare school gemaakt. De druk is eraf, de toetsen zijn geweest, het naderende afscheid is in zicht. Een musical, een kamp, maar ook wil je als leerkracht nog zinvol aandacht geven aan jouw leerlingen zodat ze sociaal sterk de nieuwe stap kunnen gaan maken.

Hoe bereid jij als leerkracht de leerlingen voor op de overstap naar de brugklas?
Alleen het gesprek hierover aangaan is niet altijd voldoende. Bereid je leerlingen voor middels interactieve oefeningen vanuit een mooie opbouw.

Tijdens deze middagcursus ontvang je een reader met 5 groepstrainingen en een werkboekje voor leerlingen, zodat je gericht in kan zetten op ieders ik-sterkte en het vergroten van zelfbewustzijn.
De opdrachten en ( psychofysieke) oefeningen uit het pakket IN JE SAS naar de BRUGKLAS worden als leuk, interactief en leerzaam ervaren.
Onderwerpen zijn o.a.:

  • De eerste indruk: Wat kan zelf doen? Hoe ga ik om met mijn spanningen / onzekerheden?
  • Met zelfvertrouwen nieuwe vrienden maken
  • Keuzes maken: Mezelf blijven in nieuwe situaties
  • Inzet op denkkracht- lijfkracht-kijkkracht-lachkracht-luisterkracht-ademkracht-veerkracht-voelkracht-remkracht-daadkracht
  • Groepsdruk en meeloopgedrag : Opkomen voor mezelf

Iedere leerling kan met een zelfgekozen wens of doel aan de slag tussen de meivakantie en de zomervakantie. De korte handleiding en het werkboekje geven jou houvast als leerkracht om de trainingen in de praktijk met plezier uit te kunnen voeren.

Trainingsinformatie

IN JE SAS met de KLAS, een antwoord op de uitdaging die Inclusiever Onderwijs met zich meebrengt.

Leerkrachten / begeleiders van groep 8

Woensdag 14 mei 2025
14.00-17.30 uur

Plutostraat 1
7622 VR BORNE
1 middag
optioneel: 2 middagen op eigen schoollocatie

Esther

€ 175,- ex. BTW
Reader